« terug naar vorige pagina

Reizigersadvies

Vanaf 1 februari 2019 kunt u bij Huisartsenpraktijk Biesheuvel terecht voor uw reisadvies en reisvaccinaties. Dit advies wordt verzorgd door Arjan van den Akker, reizigeradviserend huisarts. Het reizigersadvies spreekuur is afwisselend op donderdagmiddag en maandagavond, informeer bij de assistentes voor beschikbare plekken.

U wordt gevraagd voorafgaande aan de afspraak het onderstaande formulier in te vullen en per mail te retourneren. Gelieve tenminste 6 weken voorafgaande aan uw reis, dit in verband met mogelijke vaccinaties.

Intakeformulier reisadvies

Tijdens de afspraak ontvangt u een reisadvies op maat, afgestemd op uw bestemming en reisgezelschap. De duur van een afspraak is ongeveer 25 minuten. Voor meer complexe reizen/bestemmingen plannen we 40 minuten in.

U kunt uzelf vast voorbereiden op uw reis door te kijken op: https://www.lcr.nl/Landen. Door te klikken op het land van uw bestemming krijgt u alvast informatie met betrekking tot de gezondheidsadviezen en eventuele vaccinaties. Voor landen waar een gele koorts vaccinatie vereist is, kunt u helaas niet bij ons terecht. Daarvoor moeten we u verwijzen naar GGD Haarlem.


De kosten voor het reisadvies bedragen €40,-, dit omvat:

  • Voorbereiding reisadvies
  • Afspraak waarin het reisadvies wordt toegelicht
  • Recepten voor vaccinaties
  • Vaccinatiepaspoort

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten. LET OP: soms wordt een reisadvies alleen vergoed wanneer u hiervoor naar een gecontracteerde aanbieder gaat, check hiervoor uw polisvoorwaarden.

De recepten voor eventuele vaccinaties worden naar uw apotheek verstuurd. De kosten voor de vaccinaties worden in de apotheek voldaan. Ook hiervoor geldt dat deze afhankelijk van uw zorgverzekering vergoed kunnen worden.

Voor het zetten van uw vaccinaties kunt u bij ons een 2e afspraak maken. De kosten voor het zetten van de vaccinaties en het bijwerken van het vaccinatieboekje bedragen €12,50. U kunt hiervoor in overleg ook terecht bij uw eigen huisarts.


De kosten voor het reisadvies kunt u na afloop cash voldoen, u ontvangt hiervan een afschrift. Het is ook mogelijk een factuur te ontvangen, welke u per bank kunt overmaken. Gelieve uw voorkeur door te geven bij het maken van een afspraak. Het is helaas niet mogelijk bij ons te pinnen.

Intakeformulier reisadvies